Világpremierre készül a Volkswagen-csoport a CEBIT-en
2018-05-04
Cebit 2018 kedvezményes jegyvásárlás
Kedvezményes árú jegyek a #CEBIT 2018-ra
2018-05-28
Világpremierre készül a Volkswagen-csoport a CEBIT-en
2018-05-04
Cebit 2018 kedvezményes jegyvásárlás
Kedvezményes árú jegyek a #CEBIT 2018-ra
2018-05-28

CeMAT 2018 – az üzemen belüli logisztika legnagyobb európai kiállítása

Kétévente kerül megrendezésre az üzemen belüli logisztika legnagyobb európai seregszemléje, a CeMAT kiállítás.

  • A Jungheinrich a legnagyobb kiállító a hannoveri CeMAT 2018 kiállításon
  • Bemutatkozott az EKX 516a automata elektromos komissiózó targonca
  • Lítiumion sziget – extra bemutató az új technológiának

2018-ban április 23-27. között az üzemen belüli logisztikával foglalkozó vállalatok Hannoverben találkoztak, hogy a teljes világpiacot egy helyen áttekintve a jövő trendjeiről tájékozódjanak.

Az idei évben a Jungheinrich a Hannover Messe és a CeMAT legnagyobb kiállítója. A nagyvállalat kiállításának középpontjában az automatizálás, digitalizálás és energiahatékonyság megatrendjei állnak. A Jungheinrich kiemelt újdonságai az idei kiállításon a vezető nélküli, automata szállítórendszerek, a legújabb asszisztensrendszerek, valamint a világ első integrált lítiumion akkumulátoros tolóoszlopos targoncája.

Automatizálás a középpontban

A Jungheinrich a CeMAT 2018 kiállításon mutatta be először a nagyközönségnek az automata vezető nélküli targoncák családjának új tagját, az EKX 516a típust. Az automata elektromos komissiózó alapja a jól bevált EKX 516 típusú háromutas targonca, teherbírása 1600 kg. Ezt az alapgépet szerelték fel automatizálási komponensekkel. Akár 13 méter magasságban is képes a raktározási feladatok elvégzésére.

Fotó: Jungheinrich

A gyakorlatban már bizonyított induktív megvezetés és transzponderek kombinációjával a targonca pontosan a raktárhelyhez pozicionálja magát és folyosót vált – mindezt teljesen automata módon. A 80 voltos szinkronmotoroknak köszönhetően az EKX 516a nagy teljesítményre képes miközben jelentősen kevesebb energiát fogyaszt. A 34-es pavilonban a Jungheinrich az EKX 516a automata targoncával és egy másik automata típussal, az EKS 215a-val összehangoltan mutatta be teljes automata logisztikai megoldását. A bemutatót, amit a Hannover Messe látogatói egész héten át megtekinthettek, a vásár első napján személyesen Dr. Angela Merkel szövetségi kancellár és Enrique Pena Nieto mexikói államelnök indították el.

Elektromobilitás és hatékonyság a lítiumion szigeten

A Jungheinrich egyik kiemelt újdonsága az integrált lítiumion akkumulátorok szigete. Itt mindenki személyesen is meggyőződhetett arról, hogy a Jungheinrich újabb és újabb mérföldköveket fektet le az elektromobilitás terén. Az egyik ilyen mérföldkő az új Jungheinrich ETV 216i típusú tolóoszlopos targonca. Kategóriájában az első szériagyártású integrált lítiumion akkumulátorral működő tolóoszlopos targonca. A targonca fejlesztésénél a Jungheinrich konzekvensen kihasználta a helytakarékos és nagyteljesítményű akkumulátor technológia előnyeit és megalkotta forradalmian új targoncadizájnját.

Fotó: Jungheinrich

Az ETV 216i jelentősen jobb ergonómiával, tágasabb belső kialakítással és tökéletes kilátással rendelkezik. Az eredmény: rendkívül felhasználóbarát kezelés és biztonság a raktárban. Kompakt szerkezetének köszönhetően a targonca könnyen mozgatható a raktárban. Mint valamennyi lítiumion meghajtású targoncához, a Jungheinrich az ETV 216i típushoz is 100 százalék elégedettségi garanciát biztosít. Az energiahatékonyság területén a másik kiemelt termék az IFOY (Év Targoncája) Díjjal kitüntetett SLH 300i akkumulátortöltő-rendszer. Segítségével egy akkumulátormodulon keresztül mind a savas ólomakkumulátor, mind a lítiumion akkumulátor tölthető. Ennek köszönhetően mindkét akkumulátor-technológia vegyesen használható. A töltőkészülék maximális rugalmasságot biztosít a felhasználónak. A rendszer előnye a széleskörű feszültségtartomány, az opciók széles választéka és magas hatásfok.

 

A bejegyzés megegyezik a Világgazdaság által jegyzett cikkel:  https://www.vg.hu/pr/cemat-2018-az-uzemen-beluli-logisztika-legnagyobb-europai-kiallitasa-886693/